Menü
 • Csapatás a Börzsönyben
  2018. ápr. 26
  0
  3444
  A kiemelkedően jó idő ezúttal is mellénk állt, szikrázó napsütésben kezdtük meg a 864 m magasságba nyújtózó Nagy-Hideg-hegyig tartó 21 km hosszú túránk első 6 km-es bemelegítő szakaszát Szokolyán át Királyrétig. Már 11 óra felett járt az idő, amikor a rendkívüli meleg és erős napsütés miatt, egy hosszabb kulacstöltő és napvédő krémező megállót tartottunk, majd visszaülve kerékpárjainkra nekivágtunk - egyelőre még aszfalton - az „alattomosan" néha már 5-6%-ban emelkedő hegymenetnek.
 • Rügyfakasztó Buli a Magas-Börzsönyben
  2018. márc. 28
  0
  3622
  Amint Nagybörzsöny település felé fordult buszunk, és szemtől-szembe kerültünk a szombat délelőttünket, délutánunkat kitöltő programunk házigazdájával, a Magas–Börzsönnyel, akkor Ő, mindenféle prológust, óvatoskodó fokozatosságot nélkülözve, a lehető legőszintébb módon – irodalmi terminológiával élve –, in medias res, megmutatta nekünk hosszú, meredek oldalait, hullámos kontúrú gerincét, ezzel emlékeztetve minket arra, amit egyébként is tudtunk: nehéz napunk lesz. Küszöbét átlépve, illedelmes vendéglátónkét kínálta érzékszerveink üdvözlő italát, vagyis az arcunk bőrét melengető napsütést, a patakcsobogás, a madárdal fülbemászó hangjegyeit, a téli álmából ébredő föld friss illatát – melyet oly régóta vártunk –, továbbá az első tavaszi virágok (hóvirág, odvas keltike), valamint egy bátor, a rejtőzködésre mit sem adó mókus látványát. Bizonyossá vált, a kiállandó erőpróbáért nem fog elmaradniaz élmény-jutalom, a megérdemelt jussunk.
 • Csúcstámadás a Nagy-Hideg-hegyen
  2018. feb. 08
  0
  3414
  Már a budapesti induláskor sejthető volt, hogy szép napnak nézünk elébe. Királyrétről nekivágtunk a Börzsöny első lankáinak, majd 300 méteres magasságban elértük a hóhatárt, ahol átértünk meseországba.Talpunk alatt ropogott a hó, emberekkel alig találkoztunk...
Címkék