Menü

5 érv a vízitúra mellett

2020. júl. 17
0
306
5 érv a vízitúra mellett

Sokan úgy gondolják a vízitúra egy nyári kaland az idilli naplementében, azonban erre rá kell cáfoljunk, hiszen egész évben, akár a legnagyobb hidegben is kenuba szállhatunk. Miért is olyan izgalmas és magával ragadó az egész? A vizek szerelmeseinek nem kell magyaráznunk, de akik még nem próbálták, azoknak itt van néhány érv a vízitúra mellett:

 1. A tapasztalat hiánya nem akadály!

  Csak azért ne beszéld le magad egy evezős túra lehetőségéről, mert még sosem vagy csak párszor ültél kenuban. A rövid oktatást követően hamar rá fogsz érezni a ritmusra, ha úszni tudsz és a víztől sem félsz, semmi ne tántorítson el! Ebben az esetben érdemes könnyű nehézségi fokon kezdeni, hogy legközelebb már magabiztosan és rutinosan vágj neki.

 2. Aktív pihenés

  Egy vízitúra kifejezetten nem az egész napos fáradhatatlan evezésről szól, ahogyan szárazföldi társainál, itt is a látnivalókon és a természet szépségén van a hangsúly. A vízen való ringatózás, a friss levegő, a környezet hangjai (a víz csobogása vagy a madárcsiripelés) mind hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz és a szellemi feltöltődéshez.

 3. Nyüzsgő élővilág

  Hol találkozhatsz sokszínűbb élővilággal, ha nem a vizek közelében. Evezős túra során betekintést kaphatsz a helyi flórába és faunába, érdekesebbnél érdekesebb élőlények formájában. Sok esetben olyan természetvédelmi területeken (például Nemzeti Parkok) is átkelhetsz, amelyek alapesetben meg sem közelíthetőek. Persze, ha vízitúra akkor sokaknak a halak ugranak be elsőként, azonban ne feledkezzünk meg a díszes madarakról és szitakötőkről, illetve nem utolsó dolog tavirózsák között evezni sem.

 4. Vízparti programok

  A vízen való evezésen túl rengeteg más programon vehetsz részt a túra keretei között. Legyen az egy jól megérdemelt estebéd a fárasztó nap után, vagy a helyi látványosságok felfedezése, hiszen látnivalóból sosem elég. Néhány napos túrák esetén lehetőséged adódik felfedezni a környező várost és annak nevezetességeit (esetenként várakat), vagy kipróbálni a közelben lévő éttermek egyikét.

 5. Bármely évszakban

  Már korábban említettük, hogy evezős túra nem csak nyáron tűző napsütésben kerülhet szóba, hanem szinte az év bármely napján. Természetesen évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözékben vágj bele a kalandba, de ne félj a környezeti viszontagságoktól. A természet elképesztő csodái mind más és más formában nyilvánulnak meg, így ugyanaz a folyó sem lesz ugyanolyan egy másik alkalommal.


Ha meghoztuk a kedved, hogy kipróbáld változatos vízitúráink egyikét, nézz szét, olvass utána és jelentkezz bátran!

 

Tekintsd meg vízitúráinkat

 

 

 

címkék:
Címkék