honlap_túraleírás_felső_buda

A legendák völgye–Holdvilágárok körtúra tavasszal

Nehézségi fok:  level3

6 900 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 20

 2023. április 1.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

A Visegrádi-hegység egyik legvadregényesebb szurdokvölgyének megismerésére invitálunk mindenkit. A kanyonszerű völgy kultikus helyként is ismert, és csodaszép kirándulóhely is egyben. Természeti és geológiai szempontból is különleges, védett erdőség részét képezi. Érdemes tehát velünk tartani, és megismerni vagy újra felfedezni ennek a helynek a varázsát.

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

A Visegrádi-hegység egyik legvadregényesebb szurdokvölgyének megismerésére invitálunk mindenkit. A kanyonszerű völgy kultikus helyként is ismert, és csodaszép kirándulóhely is egyben. Természeti és geológiai szempontból is különleges, védett erdőség részét képezi. Érdemes tehát velünk tartani, és megismerni vagy újra felfedezni ennek a helynek a varázsát.

A túrát Kiskovácsiból kezdjük, majd az alig több mint két kilométeres - ám kitett és kalandos - völgy után kis sétával érjük el a Lajos-forrást, ahol kis pihenőt tartunk, és iszunk a szintén jól ismert forrás vizéből. Itt nyugatra fordulunk és az erdő csöndjét élvezve a Hosszú-réten át jutunk el a Lom-hegy nyeregig, majd délre fordulva a piros jelzésen jutunk vissza Kiskovácsiba.

A völgyben több helyen gázlók ill. fatörzsek vezetnek át, egy hosszabb vaslétra is van, a szűk kanyonban óvatosan közlekedjünk. 10 éves kor feletti kalandvágyó gyerekeket is jó szívvel várunk!

Túratáv: 10 km
Szintemelkedés: 440 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. április 1, szombat 9:30 órakor Kiskovácsiban itt: térkép.
(Tömegközlekedés esetén a 860-as buszt érdemes keresni, ami Szentendre felől, Pomázon át jön Kiskovácsiba.)

Érkezés helye és időpontja: a túra napján 14 óra körül a kiindulási pontra

Utazás:  Az utazás közösségi közlekedéssel, saját autóval vagy telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Amennyiben nem jelentkezik elég kocsival rendelkező sofőr, kisbusszal oldjuk meg az utazást! Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége telekocsival 1 000-2 000 Ft/fő között várható.

Étkezés: önellátó

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, utazás

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kaszics Bálint

Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.

Kapcsolódó ajánlatok
A Rám-szakadék rejti az egyik legizgalmasabb magyar túraútvonalat. Fedezzük fel a kincseivel együtt!
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!